O preduzeću

Company presentation in English

Preduzeće KEFO je osnovano 1949 kao preduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih hemikalija, potrošne robe i opreme pod imenom Kemoservis. 1954 se Kemoservis udružio s preduzećem Fotomaterijal koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Preduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterijal.

Do 2001. godine je preduzeće KEFO prošlo restrukturiranje, privatizaciju i promjenu imena. Od 2001. godine je KEFO u privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna djelatnost preduzeća je od tada prodaja i distribucija svih proizvoda koje pri svom radu upotrebljavaju laboratorije: laboratorijske hemikalije, standardni referentni materijali i laboratorijski potrošni materijal i oprema.

KEFO


Preduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo kćerka preduzeće u Sisku-Hrvatska s vlastitim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima osposobljenim za prodaju hemikalija i ostale robe za laboratorije. 2005. godine je KEFO postao suvlasnik evropskog preduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko preduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG raširio svoj prodajni program laboratorijskim potrošnim materijalom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Njemačka) na skladištu je više od 10.000 različitih proizvoda koje nedeljno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO - Svijet laboratorija.

2007. godine je KEFO osnovao svoje drugo kćerka preduzeće u Beogradu-Srbija s vlastitim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima osposobljenim za prodaju hemikalija i ostale robe za laboratorije. Krajem 2009. godine KEFO je osnovao kćerka preduzeće i u Sarajevu-BiH. I ovo preduzeće razpolaže sa svim potrebnim za samostalno poslovanje. 2010. godine je preduzeće KEFO s preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke hemikalije i granulati raširilo svoju djelatnost na prodaju tehničkih hemikalija i granulata. Novu delatnost su preuzele i sve kćerka kompanije.

Preduzeće KEFO ima ukupno 65 zaposlenih. Mnogi zaposleni imaju univerzitetsko i stručno obrazovanje. Svi se redovno usavršavaju uz rad i tako mogu uspešno ispuniti zahteve, potrebe i želje kupaca.

Preduzeće KEFO je prisutno na tržištima Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

KEFO
KEFO

KEFO PRODAJNI PROGRAM

LABORATORIJSKE HEMIKALIJE

 • Za kontrolne laboratorije: J.T.BAKER, CARLO ERBA REAGENTI, FISHER CHEMICAL
 • Za razvoj i istraživanja: ACROS ORGANICS
 • Standardni referentni materijali: Dr. EHRENSTORFER, LGC STANDARDS
 • Titrivali i volumetrijski rastvori, reagensi, indikatori i puferi: KEFO
 • Farmaceutske hemikalije: KEFO

LABORATORIJSKA OPREMA I PRIBOR

Potpuna ponuda opreme i pribora preko 500 dobavljača iz cele Evrope.

PLASTIČNI GRANULATI

Kvalitetna distribucija termoplastičnih granulata uvaženih brendova.

Od standardnih materijala nudimo PE, PP, PS, PVC, od tehničkih materijala celokupan asortiman Radici Plastics. U ponudi imamo i reciklirane materijale, masterbatche i dodatke.

TEHNIČKE HEMIKALIJE

Preduzeće KEFO spada među vodeće distributere hemikalija u Sloveniji.

Hemijske proizvode i sirovine kupujemo od različitih proizvođača. Robu distribuiramo u više od 20 različitih sektora u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Na skladištu imamo kontinuirano više od 100 proizvoda iz našega prodajnog programa. Pored toga osiguravamo dostavu industrijskih i posebnih hemikalija po zahtjevima kupaca.

S logističkom podrškom naših partnera povezujemo interese naših kupaca i dobavljača pre svega na sljedećim područjima:

tekstil, hemijska industrija, vodosnabdevanje, metalurgija, prehrambena industrija, farmaceutska industrija, deterdženti, kožna industrija, papirna industrija, kozmetika, staklo, keramika, boje i premazi.

ENTERALNA ISHRANA

 • Proizvodi za poremećaje metabolizma
 • Ishrana putem sonde
 • Dodaci ishrani u obliku napitka za odrasle i decu
 • Dodaci ishrani u obliku praška
 • Alergija na kravlje mleko
 • Hronične upalne bolesti creva, epilepsija, niska apsorpcija masti
 • Niskoproteinski proizvodi

MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJAL

 • Uvodnice, kašike, kateteri, vaskularni stentovi, balonski kateteri, potporni kateteri, mikrokateteri, embolijski materijal

PODACI O REGISTRACIJI:

 1. KEFO d.o.o., Brnčičeva ulica 29, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija
 2. sud upisa : Okrožno sodišče v Ljubljani (Okružni sud u Ljubljani)
 3. broj subjekta upisa u sudskom registru : br. 2013/51906
 4. osnovni kapital : 767.870,88 €