Istorija

KEFO KROZ VREME

1949

Preduzeće KEFO je osnovano 1949 kao preduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih hemikalija, potrošne robe i opreme pod imenom Kemoservis. 1954 se Kemoservis udružio s preduzećem Fotomaterijal koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Preduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterijal.

2001

Do 2001. godine je preduzeće KEFO prošlo kroz restrukturiranje, privatizaciju i promenu imena. Od 2001. godine je KEFO u privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna djelatnost preduzeća je od tada prodaja i distribucija svih proizvoda koje pri svom radu upotrebljavaju laboratorije: laboratorijske hemikalije, standardni referentni materijali, laboratorijska potrošna roba i oprema.

2004

Preduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo kćerka preduzeće u Sisku-Hrvatska s vlastitim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima osposobljenim za prodaju hemikalija i ostale robe za laboratorije.

2005

2005. godine je KEFO postao suvlasnik evropskog preduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko preduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG raširio svoj prodajni program s laboratorijskom potrošnom robom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Njemačka) na skladištu je više od 10.000 različitih proizvoda koje nedeljno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO-Svijet laboratorija.

2007

2007. godine je KEFO osnovao svoje drugo kćerka preduzeće u Beogradu-Srbija s vlastitim kancelarijama, skladištem, dostavnim vozilima i saradnicima osposobljenim za prodaju hemikalija i ostale robe za laboratorije.

2009

Krajem 2009. godine je KEFO osnovao kćerka preduzeće i u Sarajevu-BiH. I ovo preduzeće raspolaže sa svim potrebnim za samostalno poslovanje.

2010

2010. godine je KEFO s preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke hemikalije i granulati raširilo svoju delatnost na prodaju tehničkih hemikalija i granulata. Novu djelatnost su preuzele i sve kćerke kompanije.

2011 (KEFO Slovenija)

2011. godine je KEFO raširio svoju djelatnost i pridobio novi prodajni program Enteralne prehrane Nutricia. Prodajni program Nutricia sadrži prehranu za posebne zdravstvene namjene. Snabdjevamo bolnice, domove starijih osoba, domove zdravlja,...

2015 (KEFO Slovenija i Hrvatska)

KEFO je 2015. godine dobio ekskluzivno zastupstvo preduzeća Terumo. Novi prodajni program sadrži medicinski potrošni materijal Terumo koji je namenjen kardiologiji, radiologiji i onkologiji.